Avaleht » Filmiliigid

Mehed (2019)

Mängufilmid | Komöödiafilm Kestus: 95:00

Huviinfo

Arvamusi filmist

Peeter Sauter: „Film sellest, kuidas mehed kodust põgenevad, et iseennast otsida, algab tihedalt ja hoogsalt. Algusotsas on krüptilisust ja parajalt doseeritud segadust. Miks mehed koduste toimetuste, pere ja töö juurest minema tormavad – mis neid omavahel seob? Jah, otsitakse kummalise teate saatnud poega Robinit, aga lugu on tükk aega segane. Näitlejad Veikko Täär, Margus Prangel ja Tiiit Sukk – filmi kolm musketäri – kannavad rollid hästi välja. Igaühel on oma plussid. Kõigil on olemas filmides nii vajalik nõutu pilguga suur plaan. Kõik on parasjagu tolad ja samas inimlikud-südamlikud.

Peagi on selge, et üritatakse sulandada „Klassikokkutuleku” edu kolme musketäri ja Sulev Nõmmiku filmiviguritega ning samal ajal teha üsna napi eelarvega rõudmuuvit.

Dialoogi tihedus esimeses otsas veenab, oma totruses ajas see mind kohati pisarateni naerma. Aga seda nõksu on pika filmi puhul raske lõpuni välja pidada ning keeleliste ja mõttekäiguliste trikkide ülekuhjamine muutub peagi väsitavaks ja tüütuks. Nagu tihti Eesti filmis, kisub asi poole pealt kunstlikuks, hakkab venima ega kanna. Loomulikkus kaob.“ /---/

Loe edasi:
https://epl.delfi.ee/news/kultuur/uus-eesti-film-mehed-napi-eelarvega-veniv-roudmuuvi?id=85589595
Sauter, P. (2019). Uus Eesti mängufilm „Mehed“. Napi eelarvega veniv rõudmuuvi. Eesti Päevaleht, 14. märts, lk 14.

Hendrik Alla: „„Mehed“ langeb Eesti kinoloos kummalisse auku: meil on olnud kolm „Klassikokkutulekut“ ja nüüd siis jälle film, milles kolm keskealist sõpra on läbi suvise Eestimaa teel, enese eest põgenedes ja samas ennast otsides. Mõlema filmi algupärandid on välismaalt, üks Taanist ja käesolev Venemaalt, täpsemalt Moskvast. Tekib küsimus, kas meil oma ehedat ugrimugri keskeakriisi siis ei olegi, et me seda importima peame. Kuulun sünniaasta poolest sihtgruppi, aga ei ole seda märganud ei enda ega oma tuttavate puhul. Ei jäänud ma ka uskuma filmitegelaste põgenemise põhjuseid.

Veikko Täär ütles raadiointervjuus, et algupärandi loojad Moskva Kvartet I nimelisest teatrikollektiivist rõhutavad, et seda lugu tuleks mängida võimalikult isiklikult. Nii kannavadki põhitegelased, keda kehastavad Täär, Tiit Sukk ja Margus Prangel, filmis näitlejate endi nimesid. Mul on natuke keeruline Eestis ette kujutada playboy’st näitlejat, kes nii muuseas ostab kokku jahtlaevu ja mereäärseid suvilaid neid enne isegi nägemata. Moskvas, miks mitte.“ /---/

Arvustuse täistekst:
https://kultuur.postimees.ee/6544486/mehed-mis-teil-viga-on
Alla, H. (2019). Mehed, mis teil viga on? Postimees, 14. märts, lk 23.

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm