Avaleht » Filmiliigid

Laulev linn (2010)

Dokumentaalfilmid Kestus: 28:32

Huviinfo

Filmist kriitiku pilguga

Kaarel Kressa: "Mikk Ranna filmis „Laulev linn” on lavastaja oma aineses naha ja karvadega sees, osaleb kultuuripealinna segakooriga Hiinas kooriolümpial ja tuleb kuldse diplomiga tagasi. Kenad inimesed leiavad aja ja raha teisel pool ilma ära käia ja nende üle on hea meel, ent tõmmet pakub selle hobitegevuse ümber kiibitsemine vähe."
Kressa, K. (2011). Laulukoor, viinamarjad, ooperi raudvara ja tsirkusetuur [sarja "Eesti lood" filmidest: "Laulev linn", "Romeo, Julia ja Jüri", "Keelatud vili", "Tsirkuseduur"]. Eesti Päevaleht, 22. jaan, lk 15.

Rein Tootmaa: "Film juhib tahes-tahtmata tähelepanu ka sellele, et kas on ikka vaja Eesti tutvustamisele maailmas nii palju tähelepanu pöörata, riigi hea kuvandi loomise nimel nii palju vaeva näha, samal ajal kui meie inimesed ei ela siin  just mitte väga hästi ega ka kuigi õnnelikult. Jah, oleks siis veel, et luuakse tegelikkusele adekvaatset kuvandit, aga luuakse ju võltskujundit ja seda nii sise- kui välisriiklikult. Aga ka seda oleme õppinud Ameerikalt."
Tootmaa, R: (2011). "Eesti lugudes" ainest jätkub [sarja "Eesti lood" filmidest "3, 2, 1 - ilus hüpe", "Laulev linn", "Üleriigiline õnn", "Vanad kalad"]. Sirp, 6. mai, lk 22-23.   

Euroopa Kultuuripealinna Segakoor

80 laulusõpra moodustasid kultuuripealinna segakoori

Sihtasutuse Tallinn 2011 kommunikatsioonijuhi ja koori liikme Merilin Pärli sõnul loodi koor 2009. aastal. «Puutume iga päev kultuurilembeste inimestega kokku ja sellepärast tekkiski mõte luua selline lõõgastusvorm, kus saab oma töötajaid ja partnereid paremini tundma õppida,» rääkis ta. «Ja edevate inimestena hakkasime kohe mõtlema ka väljundi peale.»
Segakoor/Kultuurikatel.ee, http://www.kultuurikatel.ee/segakoor (14.04.2013).

Euroopa kultuuripealinna segakoor läheb maailma koorimängudele ja EXPO-le

Maailma Koorimängud toimuvad üle aasta maailma erinevates kohtades. Sel aastal toimuvad mängud kuuendat korda, 15.–26. juulini Shaoxingis. Sündmuse idee tuleneb olümpiaideaalist, mis muudab kunsti võistluseks ja vastupidi, võistluse kunstiks. Lisaks on Koorimängude mõte ühendada muusika kaudu erinevaid rahvusi ühtseks keeleruumiks.
Euroopa kultuuripealinna segakoor võistleb nii segakooride kui ka kaasaegse muusika kategoorias ning esineb ka Koorimängude kontserdil "Kooride tulevärk – We are the world" ja lõputseremoonial.
Selleaastase EXPO peateema on "Better City, Better Life", selle kontseptsiooniga sobivad kultuuripealinn Tallinna ideed nagu valatult.  Koorimängude järel esineb koor ka EXPO kultuurikeskuses ja soolokontserdiga võimsal Euroopa väljakul.
Maailma Koorimängudel osaleb ligi 20 000 koorilauljat enam kui 50 riigist. Eestist sõidavad võistlusele ka ETV tütarlastekoor ja Turba gümnaasiumi tütarlastekoor.
http://www.neljas.ee/est/?news=997815&category=14 (11.04.2013).

Jaanus Piirsalu: "Kell on kuus õhtul, Shanghai Expo Eesti paviljonis käib karaoke. Paviljon on hiinlasi tuubil täis. Ülo Vinteri „Laul põhjamaast” paneb sipelgad mööda selga jooksma. Suurelt ekraanilt jooksevad hiinakeelsed sõnad. Parajasti laulavad kümned hiinlased „Sind ei jäta ma!” („Xin dei ya da ma!”), teadmata ise midagi kaugest maast nimega Aishaniya, mis tähendab hiina keeli Eestit. Kohalikele lisab vunki Tallinna Kultuuripealinna 2011 segakoor Veronika Portsmuthi juhatusel. Eestlased eesti keeles, hiinlased hiina keeles. Nagu Eesti-Hiina laulusild."
Hiinlased laulavad õhtuti vaimustunult eesti laule - Eesti Päevaleht, http://www.epl.ee/news/valismaa/hiinlased-laulavad-ohtuti-vaimustunult-eesti-laule.d?id=51281021 (11.04.2013).

EXPO Eesti paviljoni programmidirektor Anneli Vilu: "22. juuli õhtul saabus EXPO-le Euroopa Kultuuripealinna Segakoor koos dirigendi Veronika Portsmuthiga. Nende saabumine oli paviljoni töötajate jaoks oluline sündmus - just nimetatud koor esineb igal õhtul toimuva koorikaraoke „Laulvate laupäevade" taustavideol, mistõttu nende lauluoskus ja näod on juba igatpidi koduseks saanud.
Koori ootas tihe kava: kõigepealt osaleti aktiivselt „Laulvatel laupäevadel", seekord küll teisel pool filmilina. Seejärel toimus paviljonis väike eelkontsert ja juba oligi aeg suunduda suurele lavale Euroopa väljakul. Segakoor esitas pea tunniajase nõudliku kava, mis sisaldas eesti muusikat, Euroopa klassikat ja ka eksperimentaalsemaid, peamiselt kõnest ja loomahäälitsustest koosnevaid lugusid. Koori ja dirigendi elurõõm ja laululust nakatasid ka publikut ja panid nad kaasa plaksutama ja tantsima.
Kõik kolm koori saabusid Shanghaisse  Shaoxingis peetud 6. ülemaailmselt kooriolümpialt, kust toodi ära hulgaliselt auhindu: Euroopa Kultuuripealinna Segakoor sai kaks kulddiplomit, Turba Tütarlastekoori autasustati hõbemedaliga ja ETV mudilaskoori peeti lausa oma kategooria peaauhinna vääriliseks."
Shanghai EXPO Eesti paviljoni külastasid kolm eesti laulukoori, http://www.eas.ee/et/eas/pressikeskus/uudised?option=com_content&view=article&id=1810 (11.04.2013).

Blogi: Euroopa kultuuripealinna segakoor
Euroopa kultuuripealinna segakoor/ Eesti Televisioon/ERR, http://etv.err.ee/index.php?0551837#.UWamEDfLGbE (14.04.2013).

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm